Chavez şi Ahmadinejad laudă alianţa lor antiimperialistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hugo Chavez pierde din popularitate
Hugo Chavez pierde din popularitate

Preşedintele Venezuelei Hugo Chavez şi omologul său iranian Mahmoud Ahmadinejad au lăudat ieri alianţa lor antiimperialistă, cu ocazia unei vizite la Caracas a liderului iranian, în turneu sudamerican pentru a confirma rarele susţineri faţă de politica sa nucleară.

"Eşti un gladiator al luptelor antiimperialiste", i-a lansat Chavez lui Ahmadinejad înainte de a începe o reuniune de lucru cu omologul său iranian, relatează Agerpres.

"Popoarele iranian şi venezuelean au format un front comun contra aroganţelor imperialismului mondial", a răspuns liderul iranian, care efectuează a patra sa vizită oficială în Venezuela.

Cele două ţări au dezvoltat o intensă cooperare în diverse domenii şi Chavez a apărat de mai multe ori programul nuclear iranian, discreditat de occidentali care acuză Iranul de a încerca să obţină arma atomică sub acoperirea unor activităţi civile. Ceea ce Teheranul dezminte.

Luni şi marţi, Brazilia şi Bolivia au reafirmat că ele recunosc dreptul Teheranului la dezvoltarea energiei nucleare în scopuri paşnice, în respectul acordurilor internaţionale.

După ce a primit cu o zi înainte o scrisoare de la Barack Obama, în care preşedintele american îi reaminteşte mai ales poziţia sa asupra programului nuclear iranian, liderul brazilian Luiz Inacio Lula da Silva l-a chemat totuşi luni pe Ahmadinejad "să continue contactele" cu marile puteri pentru a găsi "o soluţie justă" asupra acestui dosar.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite