Ceremonia de înmânare a Premiului Nobel pentru Pace pune în încurcătură guvernele lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liu Xiaobo
Liu Xiaobo

După avertismentul dat de China, mai multe ţări încă ezită să trimită reprezentanţi la ceremonia de înmânare a Premiului Nobel pentru Pace, a anunţat Institutul Nobel.

Institutul Nobel a invitat la ceremonie toţi ambasadorii aflaţi în funcţii în capitala Norvegiei. Pentru confirmarea paricipării data limită este 15 noiembrie.

"Mai mulţi ambasadori au cerut amânarea datei-limită. Unii încă aşteaptă instrucţiuni", a declarat directorul Institutului Nobel, Geir Lundestad.

El a refuzat să anunţe şi numele ţăilor care şi-au amânat confirmarea. Printre ţările care şi-au anunţat participarea se numără: Franţa, Germania, Marea Britanie şi Statele Unite.

Pentru prima dată în 109 ani, Comitetul Nobel riscă să nu poată înmâna premiul laureatului sau reprezentanţilor acestuia, la 10 decembrie, data tradiţională. Liu Xiaobo este condamnat la 11 ani de detenţie pentru subminarea puterii de stat, soţia sa este consemnată la domiciliu, iar despre fraţii săi nu se ştie dacă pot părăsi China, transmite Mediafax.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite