Cercetătorii vor mărirea "taxelor verzi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a prezentat, ieri, în cadrul unei conferinţe internaţionale care a avut loc la Oslo, Norvegia, un raport îngrijorător privind

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a prezentat, ieri, în cadrul unei conferinţe internaţionale care a avut loc la Oslo, Norvegia, un raport îngrijorător privind schimbările climatice. Secretarul general al acestei organizaţii, Angel Gurria, a spus că perspectivele asupra stării mediului sunt sumbre.

Raportul se referă la următorii 22 de ani şi a fost întocmit de specialişti din cele 30 de state membre ale OCDE. Cercetătorii recomandă statelor lumii să-şi înăsprească politicile de mediu, mărind "taxele verzi", prin care să încurajeze promovarea şi folosirea tehnologiilor curate.

Ţările bogate sunt sfătuite să ajute ţările în curs de dezvoltare să reducă poluarea, furnizându-le tehnologie şi consiliere în domeniu. "Lumea trebuie să devină conştientă că este necesar să acţionăm împreună, cât încă mai avem timp, împotriva poluării şi a schimbărilor climatice. Altfel, vom plăti cu vârf şi îndesat toate ezitările care ne împiedică acum să ne înrolăm în lupta împotriva încălzirii globale", a spus preşedintele OCDE, Angel Gurria.


Politici de mediu mai stricte


Raportul OCDE include o paletă largă de măsuri privind protejarea mediului înconjurător şi prevenirea creşterii nivelului mărilor şi oceanelor. Energiile regenerabile, conservarea ecosistemelor din întreaga lume, carburanţii, agricultura şi pescuitul au constituit, de asemenea, unele dintre cele mai importante puncte analizate şi prezentate în paginile acestui raport, care reprezintă, de fapt, un semnal de alarmă tras de statele membre OCDE.


"Avem nevoie, în acest moment, de politici de mediu îndrăzneţe, prin care să evităm costurile uriaşe pe care ar urma să le plătim dacă nu acţionăm acum, prin toate mijloacele, împotriva încălzirii globale", a mai spus Angel Gurria, citând raportul OCDE. (Mihaela Pavnutescu)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite