Cel puţin 4 morţi şi 193 de răniţi în urma revoltei poliţiştilor din Ecuador

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revolta poliţiştilor din Ecuador, care l-au sechestrat timp de aproape o zi pe preşedintele Rafael Correa, s-a soldat cu cel puţin patru morţi şi 193 de răniţi, au anunţat vineri surse oficiale, citate de AFP.

"Patru persoane au murit din cauza acestei violenţe absurde, alimentată de o mână de nesăbuiţi", a declarat ministrul de interne Gustavo Jalkh.

Ministrul a anunţat că două dintre victime sunt militari, una este dintre poliţiştii fideli şefului statului iar cea de-a patra este un student de 24 de ani.

Gustavo Jalkh a precizat că guvernul a instituit trei zile de doliu naţional.

Ministrul sănătăţii, David Chiriboga, a anunţat la rândul său, într-o conferinţă de presă, că 193 de persoane au fost rănite în violenţe, dintre care mai multe grav, fără a furniza amănunte suplimentare.

Joi, circa 2.000 de poliţişti au protestat violent în capitala ecuadoriană împotriva unei legi aprobate miercuri de Parlament care reducea cuantumul primei de vechime pentru oamenii legii. Câteva sute au ocupat principala clădire de poliţiei din oraş, în timp ce alţii au ocupat sediul Congresului. Un grup de militari a blocat apoi pista aeroportului internaţional, care a trebuit să fie închis. Şeful statului, Rafael Correa, care ieşise pentru a calma spiritele, a fost atacat cu gaze lacrimogene şi a fost nevoit să se refugieze într-un spital din apropiere.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite