Cazul Ionescu: Singapore nu va tolera niciun abuz de imunitate diplomatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Ionescu, inspectând maşina implicată în accidentul mortal
Silviu Ionescu, inspectând maşina implicată în accidentul mortal

George Yeo, ministrul Afacerilor Externe din Singapore, a declarat că ţara sa nu va tolera niciun abuz de imunitatea diplomatică, după accidentul în care a fost implicată o maşină a ambasadei României, informează Channel News Asia.

Ministerul Afacerilor Externe are o politică de toleranţă zero faţă de orice abuz de imunitatea diplomatică din partea diplomaţilor noştri, chiar şi în cazuri de amenzi pentru parcare, a declarat ministrul de Externe singaporez.

Vezi VIDEO aici.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului român al Afacerilor Externe a fost citat de presă afirmând că MAE român cere în mod ferm şi se aşteaptă ca diplomaţii săi să respecte pe deplin şi fără echivoc legislaţia naţională a ţării unde sunt acreditaţi. Acest lucru înseamnă că Guvernul României susţine poziţia că imunitatea diplomatică nu este un permis pentru încălcarea legii, a precizat George Yeo în faţa parlamentarilor singaporezi.

Unii au criticat Guvernul din Singapore pentru că nu a acţionat imediat pentru reţinerea diplomatului român Silviu Ionescu. Înţeleg pe deplin furia pe care o manifestă mulţi singaporezi faţă de accidentul de circulaţie şi decesul tragic al domnului Tong. Însă nu trebuie să întreprindem niciun demers care nu respectă procedurile legale şi nici să realizăm ancheta prin intermediul presei, a afirmat ministrul.

George Yeo a mai spus că Silviu Ionescu a părăsit Singapore în decembrie, când poliţia nu finalizase încă investigaţiile.

Nu l-am fi putut opri pe domnul Ionescu să plece din Singapore, pentru că, în calitate de diplomat acreditat în Singapore, se bucura de imunitate diplomatică şi nu putea fi reţinut, a spus el.

O maşină aparţinând ambasadei române din Singapore, un Audi A6 de culoare neagră, a lovit trei pietoni, pe 15 decembrie 2009, la Bukit Panjang. Una dintre victime, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian şi a murit în ziua de Crăciun, iar ceilalţi doi pietoni au fost, de asemenea, răniţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite