Castelele Angliei devin proprietăţi ecologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirile grandioase construite în secolele trecute vor fi dotate în următorii trei ani cu panouri solare şi becuri economice Organizaţia National Trust, care gestionează monumentele

Clădirile grandioase construite în secolele trecute vor fi dotate în următorii trei ani cu panouri solare şi becuri economice

Organizaţia National Trust, care gestionează monumentele istorice din Marea Britanie, va dota clădirile somptuoase cu tehnologii ecologice de ultimă generaţie.

Clădirile istorice ale Angliei vor fi dotate cu echipamente ecologice pentru a face grandioasele edificii mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Cu câteva zile în urmă, în Sudbury Hall au fost instalate boilere care funcţionează pe bază de pelete din rumeguş. În această clădire, construită în secolul al XIX-lea, BBC a filmat "Mândrie şi prejudecată", ecranizare după romanul cu acelaşi nume al lui Jane Austen.

Noile boilere vor emite cu 90 la sută mai puţin dioxid de carbon decât sistemele anterioare de încălzire a apei. Lucrarea la Sudbury Hall a costat 150.000 de euro.

Panouri solare pe castele

În această toamnă, vor fi instalate panouri solare pe Hanbury Hall din Worcestershire pentru eficientizarea consumului energetic.

National Trust va contribui cu un milion de euro, în următorii trei ani, la instaurarea unui program vizând eficientizarea energetică în proprietăţile organizaţiei. "Acesta este un proiect foarte important pentru noi. Programul ne arată cum clădirile istorice fac casă bună cu generaţiile contemporane de energii alternative", a spus Fiona Reynolds, director National Trust.

National Trust va înlocui şi becurile cu altele mai economice acolo unde va fi posibil. "Suntem o organizaţie care crede în încălzirea globală. Vrem să minimalizăm impactul nostru asupra mediului şi îi încurajăm pe toţi să facă la fel", a spus Sophie Gaffney, angajată la National Trust.

Multe dintre proprietăţile care vor beneficia de acest program mai au însă până să ajungă la performanţele energetice a ceea ce constituie atracţia National Trust: Gibson Mill, filatura de bumbac construită în secolul al XIX-lea. Acum, această relicvă a revoluţiei industriale îşi autogenerează energia cu ajutorul unor panouri solare, dar şi al unei roţi hidraulice.

Este un proiect foarte important pentru noi. Programul ne arată cum clădirile istorice fac casă bună cu generaţiile contemporane de energii alternative.
Fiona Reynolds,
director National Trust

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite