Casele eco, visul americanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 330.000 de locuinţe ecologice au fost construite peste Ocean în ultimii trei ani. Acestea sunt preferatele clasei de mijloc Imobilele eco sunt în topul preferinţelor în SUA,

Peste 330.000 de locuinţe ecologice au fost construite peste Ocean în ultimii trei ani. Acestea sunt preferatele clasei de mijloc

Imobilele eco sunt în topul preferinţelor în SUA, deoarece au un grad crescut de confort şi aduc economii lunare la utilităţi de 100 de dolari.

Casele ecologice, nu demult un lux rezervat doar celor bogaţi, au început să devină din ce în ce mai accesibile şi pentru americanii care fac parte din clasa de mijloc.

Facturile la curent electric şi apă caldă pot scădea considerabil, prin folosirea instalaţiilor de încălzire cu eficienţă maximă, iar modul de construire a clădirii eco, materialele folosite, izolarea termică sau ventilaţia naturală sunt esenţiale în realizarea unui spaţiu care nu mai trebuie privit doar ca un acoperiş deasupra capului.

În ultimii trei ani, peste 330.000 de case ecologice au fost construite în Statele Unite ale Americii, deşi preţurile lor sunt destul de ridicate, iar piaţa imobiliară "verde" este într-o continuă dezvoltare, se arată într-un studiu al companiei de construcţii McGraw-Hill, citat de Reuters.

Panourile solare cu celule fotovoltaice sau alte tehnologii "verzi", prietenoase cu mediul, nu fac decât să-i convingă pe americani că aceasta este soluţia viitorului prin care centrele urbane pot scăpa de poluare şi pot economisi energie.

Un miliard de case "verzi"!

Constructorii de la compania de case "verzi" McGraw-Hill au estimat că, în ultimii trei ani, veniturile lor au crescut cu cinci miliarde dolari, iar cumpărătorii, mai mult de jumătate din ei, au reuşit să facă anual economii considerabile.

În plus, proprietarii, cât şi cei care au în intenţie să achiziţioneze o locuinţă de acest tip declară că o casă tradiţională este mult mai costisitoare şi mai puţin confortabilă. Piaţa imobiliară "verde" cunoaşte deja o extindere fără precedent în ultimii ani, construindu- se, în America, peste un miliard de case ecologice.

Economiile pe care le fac locatarii unor astfel de case sunt spectaculoase, ei reuşind să pună deoparte aproape o sută de dolari pe lună.

Această sumă, înmulţită cu 12 luni, reprezintă preţul unei rate lunare! Costurile mici la utilităţi reprezintă un avantaj incontestabil şi pentru economia naţională, iar protejarea mediului este, de asemenea, un punct deosebit de important, câştigat prin reducerea emisiilor de carbon şi prin folosirea energiilor regenerabile.

Românii vor locuinţe tradiţionale

Dezvoltatorii imobiliari din România au început să dea totuşi importanţă locuinţelor ecologice, pe piaţa imobiliară intrând, în sfârşit, conceptul locuinţelor "verzi".

Deşi construirea unei clădiri ecologice este destul de costisitoare pentru investitori, ei şi-au dat seama că acest tip de imobil poate fi profitabil.

În ţara noastră, cuvântul "ecologie" nu reprezintă un criteriu destul de important pentru clienţi, însă, ţinând cont de cererea extrem de mare de locuinţe şi bugetul limitat al cumpărătorilor, constructorii încearcă să găsească un echilibru între condiţiile financiare şi standardele de mediu.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite