Casa Albă nu crede în poluare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Congresul a descoperit un e-mail al autorităţilor de mediu care zăcea ascuns în sertarele lui Bush din 2007 Agenţia americană de mediu a dat încă de anul trecut verdictul! Sănătatea

Congresul a descoperit un e-mail al autorităţilor de mediu care zăcea ascuns în sertarele lui Bush din 2007

Agenţia americană de mediu a dat încă de anul trecut verdictul! Sănătatea poporului american este în pericol, din cauza gazelor cu efect de seră.

Casa Albă a refuzat să deschidă un e-mail primit de la Agenţia americană de Protecţie a Mediului (EPA), a anunţat Congresul SUA, citat de Reuters. E-mailul a fost trimis în decembrie 2007 şi conţine un raport în care sunt prezentate concluziile EPA legate de pericolul pe care îl reprezintă încălzirea globală, accelerată de creşterea emisiilor de CO2.

Documentul electronic reprezintă un răspuns la solicitarea Departamentului de Justiţie al SUA. În acest recurs, trimis în 2007 Agenţiei americane de mediu, li se cer autorităţilor de mediu să decidă dacă gazele cu efect de seră pot fi incriminate de producerea şi intensificarea încălzirii globale.

Răspunsul EPA, dosit în sertarele Administraţiei Bush, pledează pentru faptul că dioxidul de carbon emis, în primul rând, de automobile, reprezintă o ameninţare majoră pentru sănătatea americanilor.

Oamenii de la mediu, duşmanii lui Bush

Încălzirea globală, susţin experţii EPA, în acelaşi e-mail, nu este o glumă, iar verdictul lor este acela că americanii se află sub ameninţarea schimbărilor climatice.

Efectele nefaste pe care poluarea le are asupra sănătăţii poporului american reprezintă punctul esenţial al Reglementării americane asupra protecţiei mediului, Clean Air Act, iar concluziile raportului EPA certifică faptul că gazele cu efect de seră se pot încadra în categoria substanţelor declarate periculoase.

Administraţia Bush nu este de acord însă cu raportul EPA, îi contestă rezultatele, afirmă că sunt "efemere" şi îi califică pe semnatari ca fiind "duşmanii Casei Albe". Decizia preşedintelui american de a ignora raportul EPA vine în momentul în care Casa Albă creează deja îngrijorare în perspectiva Summitului G8, care va avea loc luna viitoare în Japonia. Marile economii ale lumii se tem, în acest moment, de un posibil refuz al SUA de a semna un angajament privind reducerea emisiilor poluante.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite