Canadienii au dat aprobări pentru masacrarea puilor de focă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul canadian a autorizat, ieri, uciderea a 275.000 pui de focă în Groenlanda, cu toate că specialiştii au atenţionat că această specie e pe cale de dispariţie din cauza schimbărilor

Guvernul canadian a autorizat, ieri, uciderea a 275.000 pui de focă în Groenlanda, cu toate că specialiştii au atenţionat că această specie e pe cale de dispariţie din cauza schimbărilor climatice. Fundaţia Internaţională pentru Protecţia Animalelor trage un semnal de alarmă şi consideră că focile, cât şi alte specii care trăiesc în ţinuturile îngheţate trebuie protejate, şi nu exterminate.

Organizaţia amintită denunţă faptul că focile au de suferit din cauza braconierilor, care le vând pe un preţ de nimic. Puii de focă sunt, de asemenea, în pericol, deoarece topirea gheţurilor de la pol le ameninţă viaţa. Sute de mii de pui de focă au murit anul trecut în Golful St. Laurent, înainte de a fi vânaţi, deoarece încălzirea globală le-a distrus cuiburile prin transformarea gheţii în şuvoaie. Atunci când se nasc, aceste animale trebuie să stea o perioadă la mal, în cuiburi de gheaţă, până sunt învăţate de părinţii lor să înoate.

Ecologiştii, în alertă

Şi anul trecut, guvernul canadian a avut acelaşi comportament faţă de aceste animale, dispunând uciderea a 224.000 de foci, din care 98,5% erau pui. Ecologiştii au reuşit prin avertismentele date să convingă unele state, printre care se numără Belgia, Germania sau Austria, să instituie embargoul asupra tuturor produselor din focă provenite din Canada.

De asemenea, Fundaţia Internaţională pentru Protecţia Animalelor susţine că la ţărmul Balticii se află sute de pui de focă ameninţaţi să moară din cauza schimbărilor climatice. În ultima vreme în această zonă s-au înregistrat valuri de frig năprasnic.

Populaţia de foci din Canada va scădea dramatic, în condiţiile în care nu se vor lua măsuri pe plan internaţional, iar organizaţia ecologistă insistă ca opinia publică internaţională să reacţioneze faţă de acest masacru ce nu foloseşte, de fapt, nimănui.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite