Un băiat de 13 ani din Brooklyn a stat 11 zile în subteran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francisco Hernandez Jr., un copil de 13 ani ce suferă de sindromul Asperger, o amaladie care afectează capacitatea de socializare şi comunicare, a petrecut 11 zile în reţeaua metroului din New York, până când un poliţist l-a recunoscut într-un poster pentru persoane dispărute, informează poliţia, informează postul CNN.

Băiatul a dispărut la 15 octombrie, din cauza unor probleme şcolare, susţine mama sa, Marsiela Garcia, care locuieşte în Brooklyn. Femeia a declarat pentru CNN că a contactat poliţia după dispariţia fiului ei, dar nu prea a primit ajutor.

Atunci, ea împreună cu soţul ei, au hotărât să ia problema în propriile mâini, postând afişe în cartier şi la metrou.

Nimeni nu ne-a spus nimic, a declarat femeia.

Într-un final, băiatul a găsit de un poliţist new-yorkez din Coney Island, care l-a recunoscut din afişele postate în reţeaua de metrou, şi a fost dus la domiciliu teafăr şi nevătămat. Băiatul, care avea 11 dolari asupra sa, a dormit în vagoane de metrou, a folosit toaletele din staţii şi şi-a petrecut cea mai mare parte din timp în subteran. În toată perioada în care a fost dispărut s-a hrănit cu acadele, chipsuri şi alte alimente cumpărate în staţiile de metrou.

Nu mi-a explicat ce i s-a întâmplat în aceste zile, a povestit Marsiela Garcia. Francisco i-a spus mamei sale că nu a cerut ajutorul nimănui şi că nu a comunicat cu nimeni, ceea ce, susţin experţii, nu este neobişnuit pentru cei care suferă de sindromul Asperger.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite