Bombardiere strategice ruse deasupra Arcticii si Pacifiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bombardiere ruse deasupra Pacificului
Bombardiere ruse deasupra Pacificului

Două bombardiere strategice ruse Tu-95 MS au efectuat miercuri şi joi o misiune de patrulare deasupra apelor neutre ale Arcticii şi Pacificului, a anunţat joi comandantul adjunct al forţelor aeriene ruse, Vladimir Drik, transmite Ria Novosti.

Două bombardiere strategice turbopropulsoare au realizat o misiune de patrulare în zielele de 9 şi 10 decembrie. După ce au părăsit baza lor de la Ukrainka (în Extremul Orient rus), echipajele avioanelor au urmat un itinerariu deasupra apelor neutre ale oceanelor Arctic şi Pacific, a precizat comandantul rus.

Echipajele s-au antrenat timp de 16 ore şi avioanele au fost alimentate în zbor de către aparate Il-68. În timpul misiunii, aparatele ruse au fost escortate de două avioane ale NATO, de tip F-15 şi F-4 ale NATO, a mai precizat Vladimir Drik.

El a subliniat că zborurile avioanelor ruse se derulează în strictă conformitate cu regulile internaţionale de utilizare a spaţiului aerian deasupra apelor neutre, fără a viola spaţiul altor state.

Forţele strategice ruse şi-au reluat zborurile pe distanţe lungi în 2007, conform unei decizii a preşedintelui de la acea vreme Vladimir Putin, Rusia reluând astfel o practică din timpul "războiului rece".

De la anunţul lui Vladimir Putin, au avut loc mai multe exerciţii de patrulare, care de aproape fiecare dată au provocat o mobilizare de avioane din partea NATO.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite