Biocombustibilii iscă divergenţe la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agrocarburanţii au devenit un punct important pe agenda negociatorilor Uniunii Europene. Cât sunt de "verzi" aceşti biocarburanţi şi ce riscuri sau ce costuri implică producerea lor sunt

Agrocarburanţii au devenit un punct important pe agenda negociatorilor Uniunii Europene. Cât sunt de "verzi" aceşti biocarburanţi şi ce riscuri sau ce costuri implică producerea lor sunt principalele chestiuni la care oficialii de la Strasbourg vor fi nevoiţi să găsească răspunsuri comune.

În primul rând, tipul de biocombustibil care va fi agreat de europeni va trebui să permită reducerea cu cel puţin 35% a gazelor cu efect de seră, în raport cu producerea şi folosirea carburanţilor tradiţionali, se arată într-un raport prezentat recent de Parlamentul European.

Dar acest criteriu nu este pe deplin agreat de un număr important de ţări din Uniune, deoarece, în acest moment, nu există un prototip care să fi fost descris şi prezentat de către specialişti.

Ecologiştii critică în continuare impactul dezastruos pe care l-ar putea avea invazia culturilor destinate producerii de biocombustibili şi consideră că nu aceasta este soluţia optimă pentru combaterea efectelor încălzirii globale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite