Bilanţul accidentului aviatic din Venezuela: 17 morţi şi 34 de răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi dintre cei 36 de supravieţuitori ai accidentului avionului companiei venezuelene Conviasa, care s-a prăbuşit în apropiere de Puerto Ordaz, au murit. Astfel numărul persoanelor care şi-au pierut viaţa a ajuns la 17.

Cauzele accidentului se cunosc încă, iar avionul avea peste 25.000 de ore de zbor, a transmis constructorul aeronavei, firma europeană ATR.

"Deocamdată, cauzele accidentului rămân necunoscute", a comunicat ATR.

"Accidentul a îndoliat deja 17 familii, avem un total de 17 morţi şi 34 de răniţi", au informat oficialii din Venezuela.

"Este un miracol că 34 de persoane au supravieţuit şi sunt într-o stare bună de sănătate", au precizat autorităţile, care au adăugat că "cei care au fost cel mai grav răniţi sunt în curs de a se reface".

Pe de altă parte, diplomatii francezi au anunţat că la bordul aeronavei se aflau doi cetăţeni francezi care au fost "răniţi foarte uşor".

Reamintim că luni, un avion care transporta 47 de pasageri şi patru membri ai echipajului s-a păbuşit cu în apropiere de Puerto Ordaz. Aparatul, de tip ATR-42-300, a decolat de pe insula Margarita, din Caraibe.

ATR 42-300 este un avion folosit pentru transportul regional, cu o capacitate de 46-50 de locuri. Aproximativ 240 de aparate de zbor de acest fel sunt folosite în prezent de 80 de companii, transmite Mediafax.



În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite