Bilanţul gripei porcine: 8.451 cazuri şi 72 de morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bilanţul victimelor gripei porcine a crescut ieri cu aproximativ o mie de cazuri suplimentare în raport cu ziua precedentă. Astfel, numărul persoanelor contaminate cu virusul A (H1N1). Cazuri de contaminare au fost semnalate în 36 de ţări, iar numărul persoanelor decedate a urcat la 72, faţă de 65, câte se înregistraseră până vineri.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) urmăreşte îndeaproape evoluţia situaţiei, ritmul mediu fiind de o mie de noi persoane contaminate zilnic.

Japonia a anunţat sâmbătă că opt liceeni - care nu reveneau dintr-un voiaj într-o ţară afectată - au fost testaţi pozitiv cu virusul gripei porcine la Kobe, în timp ce alte câteva zeci de alte persoane ar putea fi contaminate în regiune.

Apariţia unui focar de transmisie umană autonomă într-o altă regiune decât continentul american ar putea justifica declanşarea fazei de alertă maximă a OMS, de nivel 6, semnalând prima mare pandemie gripală din secolul al XXI-lea, a declarat numărul doi în OMS, Dr Keiji Fukuda, în cursul unei reuniuni consacrate distribuirii vaccinurilor, desfăşurată la sediul organizaţiei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite