Bicicleta trece Oceanul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Washington DC va fi primul oraş american care va lansa, luna viitoare, un parteneriat public privat pentru închirierea bicicletelor. Acest program este similar celui care se derulează deja de

Washington DC va fi primul oraş american care va lansa, luna viitoare, un parteneriat public privat pentru închirierea bicicletelor. Acest program este similar celui care se derulează deja de anul trecut la Paris şi face parte din politica de planificare a deplasărilor în zona urbană. Bicicliştii care vor să beneficieze de această facilitate vor plăti un abonament anual de 40 de dolari.

Ei vor putea închiria în timpul dimineţii, preţ de trei ore, câte o bicicletă dintre cele 120 disponibile în fiecare dintre cele zece locaţii centrale alese în Washington DC. Bicicletele trebuie să fie aduse înapoi în cel mult 48 de ore, iar starea lor trebuie să fie intactă.

În caz contrar, bicicliştii care nu vor respecta prevederile contractului vor plăti o amendă de 200 de dolari şi li se va ridica dreptul de a mai beneficia de abonament. Bicicletele puse la dispoziţie de primăria din Washington DC, împreună cu o companie de publicitate, vor fi echipate modern şi vor beneficia de service gratuit.

La pedale, în rochie

Bicicletele comunitare care vor fi văzute pe străzile Washingtonului, începând de luna viitoare, vor avea apărători speciale care le vor permite femeilor să poarte chiar şi rochii lungi.

Sistemul de gresaj, roata din spate, prevăzută cu spiţe speciale, cât şi celelalte dispozitive sofisticate vor face din biciclul pus de către primărie la dispoziţia locuitorilor din DC un vehicul deosebit de interesant şi util, care va putea fi condus atât vara, cât şi iarna.

Costul programului de închiriere a bicicletelor din DC este acoperit printr-un barter cu o firmă de outdoor care va primi în exclusivitate dreptul de a-şi afişa materialele publicitare pe autobuzele care circulă în jurul oraşului. Şi Mayor Bloomberg, primarul oraşului New York, se numără printre edilii americani care încearcă de multă vreme să-i convingă pe concetăţenii săi că mersul pe bicicletă este sănătos şi, în plus, este un aliat în lupta împotriva poluării. Planul său nu a avut însă succes şi cu atât mai îmbucurătoare este iniţiativa edililor din Washington DC.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite