Băsescu, felicitat de Merkel şi Berlusconi pentru obţinerea unui nou mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băsescu, felicitat de Berlusconi
Băsescu, felicitat de Berlusconi

Preşedintele Traian Băsescu a fost felicitat pentru obţinerea unui nou mandat de cancelarul german Angela Merkel, premierul italian Silvio Berlusconi şi şefii guvernelor Olandei, Poloniei şi Luxemburgului, cu ocaziei prezenţei sale joi la Bonn la lucrările Congresului Statutar al PPE.

Într-un discurs pe care l-a susţinut la lucrările Congresului PPE, Traian Băsescu a declarat joi, la Bonn, că salută deschiderea acestui for pentru operaţionalizarea Parteneriatului Estic şi al politicii de vecinătate la Marea Neagră, dar şi deschiderea pentru a sprijini apropierea Balcanilor de Vest de UE.

Băsescu şi-a exprimat convingerea că liderii populari vor continua să acorde atenţia cuvenită proceselor de reformă în zona Mării Negre şi să susţină implicarea Uniunii Europene în proiectele destinate extinderii "spaţiului democraţiei şi prosperităţii".

Preşedintele României a remarcat deschiderea popularilor europeni pentru apropierea Balcanilor de Vest de Uniunea Europeană, prin decizia de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii sârbi, macedoneni şi muntenegreni, începând cu ianuarie 2010.

Sunt convins că acest drum trebuie continuat şi în privinţa Republicii Moldova, a precizat Băsescu.

Şeful statului român a remarcat cu ocazia lucrărilor Congresului Statutar al PPE că 2009 a fost un an bun pentru familia europeană, aceasta înregistrând "victorii spectaculoase" în alegerile europene.

Acest rezultat constituie dovada faptului că în perioade de criză economică oamenii se întorc la valorile tradiţionale şi îi investesc cu încredere pe cei care nu fac promisiuni goale de conţinut, pe cei care au soluţii aplicate pentru menţinerea unui climat economic stabil şi pentru reluarea creşterii economice, a declarat Traian Băsescu.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite