Berlusconi: „Barack? Frumos şi bronzat!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barack Obama e “frumos, tânăr şi bronzat” şi deci “are tot ceea ce e nevoie pentru a se pune de acord” cu preşedintele rus Dmitri Medvedev, a spus premierul italian la conferinţa de

Barack Obama e “frumos, tânăr şi bronzat” şi deci “are tot ceea ce e nevoie pentru a se pune de acord” cu preşedintele rus Dmitri Medvedev, a spus premierul italian la conferinţa de presă ţinută cu ocazia vizitei oficiale făcute recent la Moscova. “Gluma” (considerată de mulţi o adevărată gafă) a făcut înconjurul lumii şi a iscat un scandal de proporţii în Italia.

În faţa reacţiilor vehemente, Berlusconi nu a dat înapoi, ci s-a apărat în stilul lui caracteristic, susţinând că “a fost doar o drăgălăşenie” şi că aceia care îl denigrează sunt “imbecili”. “Dumnezeu să ne ferească de imbecili, nu credeam că sunt atât de mulţi în circulaţie”, a continuat el.
                                                                                                                                           
48 de pagini de scuze în “New York Times”

“A făcut-o din nou”, a titrat apoi prestigiosul cotidian american “New York Times”, referindu-se la “gluma” lui “Il Cavaliere”. Pe site-ul Internet al ziarului au fost publicate comentariile şi reacţiile a mii şi mii de cititori (cele mai multe dintre ele fiind scuze ale italienilor), care au umplut 48 de pagini ale blog-ului politic al NYT, “Caucus”.

În Italia, Walter Veltroni nu a pierdut ocazia să declare că “Berlusconi nu mai reuşeşte să se controleze” şi că “aprecierile lui lovesc grav în imaginea Italiei pe scena internaţională”. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite