Benjamin Netanyahu i-a copiat site-ul lui Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul partidului Likud pentru funcţia de premier al Israelului, Benjamin Netanyahu, s-a inspirat, în realizarea site-ului său de campanie, din felul în care s-a promovat pe internet preşedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, observă New York Times.

Site-urile celor doi politicieni sunt aproape identice din punct de vedere grafic, însă asemănările merg mai departe. Ca şi Obama, liderul partidului Likud are link, pe site, către conturile sale de Facebook şi Twitter, cel din urmă serviciu online fiind prea puţin popular în Israel pentru a nu sugera că Netanyahu încearcă să înveţe din succesul noului preşedinte al Statelor Unite.

"Imitaţia este cel mai bun compliment", a declarat Ron Dermer, unul dintre consultanţii de campanie ai lui Netanyahu. "Suntem toţi în aceeaşi afacere, aşa că ne uităm cu atenţie la cine are succes şi încercăm să învăţăm de la el".

Publicaţia citată constată că, pentru liberali, ideea că Netanyahu este echivalentul israelian al lui Obama pare menită a induce în eroare alegătorii. Dintre cei trei candidaţi pentru funcţia de prim ministru, Tzipi Livni, Ehud Barak şi Benjamin Netanyahu, ultimul este cel mai puţin interesat de dialogul cu adversarii, atitudine din care preşedintele ales al SUA a făcut cel mai important obiectiv al politicii sale externe.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite