Avigdor Lieberman susţine că "nimic nu dovedeşte" implicarea Israelului în asasinatul din Dubai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avigdor Lieberman
Avigdor Lieberman

Ministrul israelian al Afacerilor Externe, Avigdor Lieberman, a afirmat, astăzi, că "nimic nu dovedeşte că Israelul este implicat" în asasinarea unui membru al mişcării islamiste palestiniene Hamas în Dubai, relatează AFP.

"Nimic nu dovedeşte că Israelul este implicat în acest caz", a subliniat Lieberman, într-un comunicat difuzat de ministerul său la Ierusalim, în timp ce el se afla în vizită la Bruxelles.

"Dacă cineva ar fi prezentat astfel de informaţii, în afara articolelor de presă, am fi reacţionat, dar, cum nu există fapte concrete, nu este nevoie de nicio reacţie", a spus Lieberman.

Miniştrii Afacerilor Externe din ţările UE au dezaprobat astăzi asasinarea la Dubai a acestui oficial al Hamas, pe care Israelul este suspectat că a organizat-o, şi au "condamnat ferm" utilizarea de paşapoarte europene în cadrul operaţiunii.

Miniştrii au evitat să arate cu degetul Israelul, dar au spus că această operaţiune "nu poate contribui la pace şi stabilitate în Orientul Mijlociu", condamnându-i astfel de facto pe autori.

Potrivit poliţiei din Dubai, membrii comandoului care l-au asasinat pe Mahmoud Al-Mabhouh, unul dintre fondatorii ramurii armate a Hamas, găsit mort la 20 ianuarie într-un hotel, deţineau şase paşapoarte britanice, trei paşapoarte irlandeze, un paşaport francez şi unul german.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite