Aviaţia intră în era ecologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noile avioane canadiene de călători Bombardier, care vor intra în funcţiune în 2013, sunt mai puţin poluante şi au dimensiuni mai mari Bombardier lansează în fabricaţie o gamă

Noile avioane canadiene de călători Bombardier, care vor intra în funcţiune în 2013, sunt mai puţin poluante şi au dimensiuni mai mari

Bombardier lansează în fabricaţie o gamă revoluţionară de aparate de zbor ecologice, care lasă mult în urmă pe actualii lideri, Boeing şi Airbus.

După un deceniu de studii şi proiecte, noua serie C de la Bombardier, apreciată ca o gamă de avioane revoluţionară, a fost lansată în fabricaţie, cu doi ani întârziere faţă de momentul la care cercetarea fusese încheiată.

Întârzierea a fost cauzată de lipsa clienţilor, dar în prezent, Lufthansa a avansat o cerere pentru 60 de aparate.

De asemenea, alte companii aviatice importante de pe mapamond şi-au exprimat intenţia de a cumpăra aparatele de zbor ecologice de la Bombardier, au anunţat reprezentanţii companiei, cu prilejul întrunirii la Salonul Aerodinamic de la Farnborough, Marea Britanie.

Bazat pe cele mai recente tehnologii din domeniul sistemelor de navigaţie aeriană, avionul ecologic de la Bombardier este construit din materiale moderne şi de înaltă fiabilitate.

Un proiect revoluţionar

Avionul va funcţiona cu un consum de carburant cu până la 20% mai mic şi cu o reducere a emisiilor de CO2 cu până la 20%, comparativ cu avioanele de astăzi. De asemenea, costurile de exploatare vor fi cu 15% mai reduse. Costul unui astfel de aparat va ajunge până la 46,7 milioane de dolari.

Concurenţă fără precedent

Compania Bombardier va câştiga cu aceste aparate ecologice jumătate din piaţa extrem de profitabilă a avioanelor de linie comercială, care este evaluată la 6.300 de aparate şi 250 miliarde de dolari, până în 2050.
Faţă de această evoluţie concurenţială, actualii lideri, Boeing şi Airbus, sunt total depăşiţi.

Primul eco-bimotor

Singura ţară care se situează înaintea Canadei, în ceea ce priveştea aviaţia ecologică, este Brazilia; Firma braziliană Embraer a lansat în 2004 tot un bimotor ecologic cu o capacitate de 108 - 118 locuri; Printre companiile care şi-au anunţat intenţia de a-şi dezvolta o flotă aeriană ecologică şi vor cumpăra aparate "verzi" de la Bombardier sunt: China South, Shanghai Airlines, ILFC şi Quatar Airways.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite