Autoritatea palestiniană ridică restricţii la importuri din Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoritatea palestiniană ridică restricţii la importuri din Israel
Autoritatea palestiniană ridică restricţii la importuri din Israel

Autoritatea Palestiniană a anunţat duminică sfârşitul restricţiilor la importurile de bunuri de consum israeliene în Cisiordania pentru a combate creşterea preţurilor ce a provocat o gravă criză socială.

Într-o conferinţă de presă la Ramallah, sediul Autorităţii Palestiniene, ministrul economiei naţionale, Jawad Naji, a precizat că limitarea numărului de distribuitori palestinieni autorizaţi să importe produse israeliene va fi suprimată.

"Vom permite ca toţi comercianţii interesaţi să cumpere direct de pe piaţa israeliană fără intermediari, în conformitate cu legile şi mecanismele Autorităţii Palestiniene", a precizat el.

Decizia de faţă nu se aplică importurilor de produse originare din coloniile israeline din Cisiordania, care rămân inerzise sub sancţiunea legii.

Ea are ca scop să scadă preţurile la o gamă largă de produse provenite din Israel sau care tranzitează prin această ţară şi sunt vândute în Cisiordania.

Autoritatea Palestiniană a preşedintelui Mahmoud Abbas se confruntă, de la sfârşitul lunii august, cu nemulţumiri sociale profunde, motivate de creşterea preţurilor, în special la carburanţi. Confruntată cu dificultăţi bugetare cronice, trece în prezent, potrivit mai multor miniştri, prin "cea mai gravă criză financiară" de la crearea ei în 1994, ca urmare a menţinerii de restricţii israeliene şi a neplăţii ajutorului promis de donatori, în special Statele Unite şi ţările arabe.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite