Poliţist australian: Românii se ocupă cu fraudarea cardurilor bancare din cauza istoriei ceauşiste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Istoria României explică parţial specializarea infracţională a românilor, care se ocupă de obicei cu frauda cardurilor bancare . Declaraţia jignitoare aparţine unui detectiv din cadrul poliţiei australiene.

Detectivul Col Dyson, comandantul departamentului antifraudă din cadrul poliţiei australiene susţine că fraudele cu carduri bancare de tip „skimming" din Australia „sunt comise în mare parte de cetăţeni români".

Activi în întreaga lume

„Am văzut români şi bulgari extrem de activi în acest tip de fraudă. Călătoresc prin toată lumea ca să comită acest tip de infracţiune", a adăugat detectivul, citat de ,, Sydney Morning Herald".

Bancomate, mai uşor de păcălit

Unii dintre infractori i-au spus că Australia este o ţintă predilectă pentru ei din dolarului atractiv, a economiei puternice şi a tehnologiei utilizate la bancomatele australiene.

Infractori din cauza talentului la matematică

La rândul său, detectivul Brian Hay, şeful unităţii antifraudă din Queensland, consideră că istoria României explică parţial specializarea infracţională a infractorilor români. „România era, înainte de căderea dictaturii comuniste, un centru al matematicii şi al programării computerizate", a declarat el. „Aceste talente au fost exploatate de grupările de crimă organizată din fostul Bloc Estic", a adăugat Hay.

Bande bazate pe relaţii şi încredere

Un alt reprezentant al poliţiei australiene spune că bandele sunt compuse în majoritate din români pentru că ei se fac cunoscuţi prin intermediul relaţiilor şi pe bază de încredere.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite