Australia: O reţea de infractori români arestată la Melbourne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia i-a arestat pe infractori
Poliţia i-a arestat pe infractori

Poliţia australiană a descoperit, miercuri, o operaţiune complexă de sustragere a datelor de pe carduri bancare. Infractorii foloseau un bancomat din South Yarra, situat la periferia oraşului Melbourne.

Printre suspecţi se numără o reţea infracţională românească, după cum anunţă ediţia online a cotidianului The Age.

Poliţia va analiza înregistrările de pe camerele de supraveghere şi va determina amploarea acestui furt, comis la un bancomat din interiorul unei fabrici. Un client a alertat poliţia în urmă cu o săptămână, după ce a observat unele schimbări la acest bancomat, unde fusese montată şi o cameră ascunsă prin care se înregistra codul pin al cardurilor.

Detectivii nu ştiu câţi clienţi au avut de pierdut din cauza acestei operaţiuni, însă este posibil ca sume importante de bani să fi fost retrase din diferite conturi.

Detectivul sergent Phil Egan a subliniat că dispozitivul străin, instalat de o persoană care cunoştea bine sistemul, citea "informaţia de pe cardul magnetic şi este şi o cameră amplasată alături de acesta, care înregistrează codul pin".

El nu a exclus implicarea unei reţele infracţionale româneşti care sustrage date de pe carduri din întreaga lume. "Nu excludem nimic în legătură cu persoanele care ar fi putut face asta, având în vedere că este o operaţiune cu siguranţă complexă. Sunt necesară anumite cunoştinţe pentru a crea astfel de dispozitive şi pentru a le monta", a spus el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite