VIDEO Curaj nebunesc! Un avion a aterizat fără roţile din faţă, la Teheran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aterizare periculoasă,la Teheran
Aterizare periculoasă,la Teheran

Momente de groază pe aeroportul din Teheran şi la bordul avionului Boeing 727 care decolase în Rusia. Pilotul aeronavei, care are la bord 113 oameni, a decis să aterizeze pe aeroportul iranian fără roţile din faţă, care au rămas blocate.

Imaginile apărute astăzi pe internet au făcut înconjurul lumii. Ele arată cum pe 18 octombrie, zborul IR-742 al companiei de aviaţie Iran Air este în pericol. La bord sunt 94 de pasageri îmbarcaţi la Moscova şi 19 membri ai echipajului. Roţile din faţă ale avionului Boeing 727 sunt blocate.

Redirecţionat spre alt aeroport

Pilotul ia o decizie curajoasă: să aterizeze chiar dacă trenul de aterizare este avariat. Aparatul, care trebuia să ajungă pe aeroportul ,,Imam Khomeini" din Teheran este redirecţionat pe aeroportul Mehrabad din capitala iraniană.

Echilibru fragil

Trebuie să aducă aeronava la sol astfel încât aceasta să nu atingă cu botul pista de aterizare. Doar cu roţile din spate echilibrul aparatul de zbor este foarte fragil. Minunea se întâmplă: avionul aterizează, se opreşte la timp şi după cum informează ,,Aviation Herald" nimeni nu a fost rănit.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite