Atacurile pregătite în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul indian Manmohan Singh (foto) a convocat ieri-dimineaţă o reuniune de urgenţă a guvernului, iar ministrul de Interne s-a dus la Bombay să coordoneze personal operaţiunile. Singh a

Premierul indian Manmohan Singh (foto) a convocat ieri-dimineaţă o reuniune de urgenţă a guvernului, iar ministrul de Interne s-a dus la Bombay să coordoneze personal operaţiunile. Singh a condamnat în termeni duri atentatele şi a promis prinderea şi pedepsirea celor vinovaţi.

„Atacurile bine plănuite şi bine orchestrate, probabil cu legături externe, au avut scopul să creeze un sentiment de teroare, prin alegerea unor obiective prestigioase“, a spus premierul într-un discurs către naţiune, în timp ce forţele de securitate aveau în continuare confruntări cu militanţii la hotelurile Taj şi Trident/Oberoi.

„Vom aborda ferm cu ţările vecine această problemă. Nu vom tolera folosirea teritoriului lor pentru lansarea atacurilor şi vor plăti preţul, dacă nu vor lua măsurile adecvate“, a spus Singh. 

„E evident că grupul care a pus la cale aceste atentate şi-a organizat operaţiunile din străinătate şi a acţionat cu scopul de a crea haos în capitala comercială a Indiei“.

La rândul său, ministrul de Interne, Sriprakash Jaiswal, a declarat că “atacurile teroriste de la Bombay sunt considerate  o declaraţie de război” şi tratează situaţia ca atare. Jaiswal s-a angajat să elucideze evenimentele şi să-i aresteze pe agresori.

“Dorim să asigurăm poporul că teroriştii vor primi o replică pe măsură“, a insistat acesta. India acuză de obicei Pakistanul sau Bangladeshul pentru sprijinirea sau găzduirea grupărilor militante care lansează atacuri pe teritoriul său.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite