Asteroidul Apophis s-ar putea ciocni cu Pământul în 2036

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astronomii ruşi sunt de părere că asteroidul Apophis va intra în coliziune cu Pământul pe 13 aprilie 2036, deşi alţi oameni de ştiinţă consideră că probabilitatea ca această ciocnire să se petreacă este destul de mică.

"Apophis se va apropia de Terra la o distanţă de 37.000-38.000 de km în aprilie 2019, dar o coliziune cu planeta noastră ar putea avea loc pe 13 aprilie 2036", a declarat profesorul Leonid Sokolov, de la Universitatea Sankt Petersburg.

Alţi cercetători însă, susţin că posibilitatea unei coliziuni este extrem de mică, întrucât asteroidul se va dezintegra în părţi mai mici şi ar putea avea loc mici coliziuni în următorii ani.

"Sarcina noastră este să luăm în calcul diverse alternative şi să dezvoltăm scenarii şi planuri de acţiune în funcţie de rezultatul următoarelor observaţii făcute asupra asteroidul Apophis", a declarat Sokolov, citat de RIA Novosti.

Asteroidul, care a fost descoperit în 2004, este considerat cea mai mare ameninţare la adresa planetei noastre, deşi astronomii NASA au dezminţit o posibilă catastrofă provocată de asteroid în 2036. Imediat după descoperirea sa însă, NASA a calculat că energia pe care asteroidul al elibera-o în cazul unei ciocniri cu Pământul ar reprezenta echivalentul a 1.480 megatone de TNT.

Consecinţele coliziunii Pământului cu asteroidul Apophis

Apophis are un diametru de 270 de metri, iar potrivit estimărilor oamenilor de ştiinţă, zona de impact a acestuia va echivala suprafaţa unei ţări europene de dimensiune medie.

Posibil scenariu

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite