Arabii vor avea primii oraş ecologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Masdar City, primul oraş din lume în care pierderile de energie şi emisiile de carbon vor fi zero, a început să fie înălţat deja, de ieri, în emiratul arab Abu Dhabi. Oraşul Masdar va

Masdar City, primul oraş din lume în care pierderile de energie şi emisiile de carbon vor fi zero, a început să fie înălţat deja, de ieri, în emiratul arab Abu Dhabi. Oraşul Masdar va funcţiona în exclusivitate cu ajutorul energiilor regenerabile, printre care se numără şi energia solară, o sursă constantă şi demnă de luat în seamă în deşert. Casele nu vor fi înalte şi vor fi echipate cu panouri solare.

Oraşul se va afla în apropierea mării, iar un zid îl va proteja de aerul fierbinte al deşertului şi de vacarmul portului din apropiere. Cei 50.000 de locuitori vor circula cu tramvaie şi maşini electrice, echipate cu baterii. Oraşul se va întinde pe o suprafaţă de 6,5 kilometri pătraţi şi construirea sa va costa 22 miliarde de dolari. Termenul de finalizare a acestui proiect a fost stabilit pentru anul 2015. (Mihaela Pavnutescu)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite