Apa din Fâşia Gaza nu este potabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apa din Fâşia Gaza "este în prezent nepotrivită pentru consumul uman" din cauza în principal a unei salinităţi excesive, a declarat sâmbătă un oficial palestinian însărcinat cu aprovizionarea cu apă a municipalităţilor din Gaza.

"Apa este în prezent inadecvată pentru utilizare umană. Analizele unor experţi internaţionali au dovedit că numai 10 la sută din apa din Fâşia Gaza este potabilă, ceea ce reprezintă un risc pentru vieţile palestinienilor", a afirmat alarmat Munzir Shiblak, şeful unei companii de distribuire a apei în teritoriu.

Într-un comunicat, Shiblak a făcut apel la "întreprinderea măsurilor necesare pentru a pune capăt problemei salinităţii din apă ce se agravează" în Gaza, un teritoriu vecin cu Marea Mediterană.

"Situaţia este critică", a apreciat el, evaluând la peste 80 de milioane de metri cubi deficitul de apă din pânza freatică din Gaza anul trecut.

Populaţia din Gaza, 1.5 milioane de palestinieni supuşi un blocade israeliene severe, depinde de aceste rezerve subterane de apă pentru consum şi nevoile de agricultură, notează Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite