Rasmussen dă asigurări că NATO îşi va menţine "uşile deschise"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a dat asigurări joi la Podgorica că Alianţa îşi va menţine "uşile deschise" pentru ţările care doresc să i se alăture, potrivit unui comunicat guvernamental muntenegrean.

"Rasmussen a declarat că Alianţa va respecta politica sa de uşi deschise" pentru ţările care aspiră să i se alăture, potrivit comunicatului, citat de AFP.

Documentul a fost publicat la sfârşitul unor convorbiri ale secretarului general al NATO cu miniştrii muntenegreni ai afacerilor externe şi apărării, Milan Rocen şi Boro Vucinic.

Rasmussen a salutat de asemenea decizia Muntenegrului de a trimite 31 de soldaţi în Afganistan, adaugă comunicatul guvernamental muntenegrean.

Muntenegru este prima etapă a vizitei lui Rasmussen în Balcani. El urmează să se ducă vineri în Bosnia, o altă ţară ce aspiră să se alăture Alianţei atlantice.

Muntenegru şi Bosnia speră să poată dispune în curând de statutul NATO de ţări dotate cu un "Membership Action Plan" (MAP), un fel de anticameră la candidatura la Alianţă.

Miniştrii afacerilor externe ai NATO urmează să se întâlnească la 3 şi 4 decembrie la Bruxelles pentru a examina această chestiune.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite