VIDEO Activista Aminatu Haidar, spitalizată, după o lună de greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aminatu Haidar face greva foamei pentru a convinge autorităţile să-i permită întoarcerea în ţară
Aminatu Haidar face greva foamei pentru a convinge autorităţile să-i permită întoarcerea în ţară

Militanta sahariană Aminatu Haidar, aflată în greva foamei de peste o lună pe aeroportul din Lanzarote (Canare), a fost spitalizată joi, a anunţat purtătorul ei de cuvânt, Edi Escobar, transmite EFE.

Aminatu Haidar a fost transportată la spital cu ambulanţa, după ce a avut stări accentuate de rău. Purtătorul său de cuvânt a declarat că activista intenţionează să continue greva foamei, începută în noiembrie, pentru a determina autorităţile din Maroc să-i permită revenirea în ţară.

Revendicarea mea este de a reveni în Sahara moartă sau vie, cu sau fără paşaport, a declarat Haidar, care a intrat în greva foamei pentru a protesta împotriva expulzării sale de către autorităţile marocane la 14 noiembrie şi al refuzului categoric al acestora de a o lăsa să revină.

Ea a răspuns astfel unei jurnaliste care a întrebat-o dacă ar accepta să reintre în Sahara dacă Marocul i-ar transmite un paşaport marocan la Lanzarote prin autorităţile spaniole. Militanta pro-Polisario, vizibil slăbită, a subliniat totodată că moralul său este mai ridicat ca niciodată.

Cu ocazia zilei internaţionale a drepturilor omului, ea a lansat un apel urgent în favoarea drepturilor poporului meu, în favoarea poporului saharian.

Autorităţile marocane au expulzat-o pe Aminatu Haidar spre Spania la 14 noiembrie, argumentând că femeia şi-a renegat naţionalitatea marocană pe aeroportul de la Laayoune, principalul oraş din Sahara Occidentală, în cadrul unor formalităţi ale poliţiei la revenirea dintr-o călătorie în SUA.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite