Americanii împotriva Agenţiei de Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa de implicare a statului în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră îi revoltă din ce în ce mai mult pe cetăţenii din SUA California împreună cu alte state îi cer

Lipsa de implicare a statului în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră îi revoltă din ce în ce mai mult pe cetăţenii din SUA

California împreună cu alte state îi cer preşedintelui Bush să nu mai evite, prin trucuri birocratice, lupta împotriva încălzirii globale.

California va da în judecată Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) pentru că ignoră, fără motiv, datoriile pe care le are faţă de reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Aceasta este acuzată că nu a luat măsuri pentru limitarea noxelor provenind de la vapoare şi avioane sau de la echipamentele utilizate în construcţii şi agricultură, conform procurorului general Jerry Brown, citat de Reuters.

Brown a spus că procesul are misiunea de a forţa EPA să acţioneze. Acesta urmează altor două procese similare pe care California împreună cu alte state le-au intentat agenţiei.

California a acţionat în judecată EPA pentru lipsa de măsuri privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră provenite de la maşini şi camioane. "Vapoarele, avioanele şi echipamentele industriale ard cantităţi imense de combustibil fosil, provocând poluarea cu gaze de seră, în timp ce preşedintele George W. Bush se eschivează folosind diverse trucuri birocratice", a spus Brown, un recunoscut avocat al apărării mediului înconjurător.

Încercări pentru rezolvarea problemei

Brown a precizat că a intentat procesul după ce a adresat trei petiţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului prin care îi cerea să ia măsurile care se impun cu privire la reducerea emisiilor. Nu a primit însă un răspuns favorabil.
"Procesul este tipic pentru procurorul general al Californiei.

Când nu îi place modul în care luăm o decizie asupra unei chestiuni, el apelează la justiţie şi speră să i se dea dreptate. Uneori îi merge, alteori, nu", a declarat purtătorul de cuvânt al EPA, Jonathan Shradar.

California a cerut în repetate rânduri ajutorul altor state

La începutul acestei săptămâni, trei senatori democraţi, printre care şi Barbara Boxer din California, au cerut demiterea administratorului EPA Stephen Johnson.

Senatorul a declarat că administratorul agenţiei s-ar fi aliat cu poluatorii în ciuda luptei împotriva încălzirii globale şi a altor probleme ecologice cu care se confruntă SUA.

Brown şi-a arătat dorinţa ca în acest din urmă proces să i se alăture Connecticut, Oregon, New-York precum şi o coaliţie a asociaţiilor de mediu.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite