Ambalajele provoacă intoxicaţii alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fructele şi legumele ambalate ar putea pierde din popularitatea de care se bucură în prezent în multe state europene din cauza pericolului pe care îl prezintă ambalajele în care sunt

Fructele şi legumele ambalate ar putea pierde din popularitatea de care se bucură în prezent în multe state europene din cauza pericolului pe care îl prezintă ambalajele în care sunt comercializate aceste produse, scrie cotidianul britanic "The Guardian".

Cercetătorii de la "Imperial College London" au explicat că produsele vegetale ambalate pot duce la o creştere a numărului de toxiinfecţii alimentare.

Avertismentul specialiştilor britanici se fundamentează pe cel puţin două situaţii. Astfel, profesorul Godi Frankel de la "Imperial College London" a declarat că epidemia de salmonela de anul trecut, din Marea Britanie, a avut directă legătură cu importul de busuioc ambalat importat.

De asemenea, o serie de infecţii grave determinate de bacteria Eschierichia coli care au apărut în urmă cu doi în Statele Unite ale Americii au fost cauzate de un lot de spanac ambalat.

Consumatorul trebuie informat

"Cu intenţia de a se hrăni cât mai sănătos, oamenii consumă din ce în ce mai multe legume şi fructe, optând pentru produse organice spălate şi ambalate pe care le găsesc în supermarketuri", a spus Godi Frankel. Una dintre soluţiile avansate de cercetători pentru această problemă este etichetarea produselor.

Astfel, potrivit acestora, eticheta fiecărui produs ar trebui să îl informeze pe consumator asupra riscurilor la care se expune.

Deşi nu se cunosc cu precizie elementele care determină intoxicaţiile, Frankel susţine că situaţia ar trebui cunoscută de cei care aleg astfel de produse.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite