Alerta de tsunami din Chile a fost anulată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile din Chile în timpul unei operaţiuni de salvare
Autorităţile din Chile în timpul unei operaţiuni de salvare

Alerta de tsunami care a generat panică în oraşele de pe litoralul chilian a fost anulată, a anunţat Biroul naţional pentru situaţii de urgenţă, transmite AFP.

Autorităţile din oraşul de coastă Concepcion şi Constitucion au cerut populaţiei să evacueze ţărmul. Două cutremure de 5,9 şi 6 grade s-au produs în urmă cu puţin timp în statul lovit de un grav seism în urmă cu 4 zile.

Conform unui localnic, aceasta este prima alertă după valul tsunami de sâmbătă, survenit în urma cutremurului soldat cu aproape 800 de morţi în Chile.

Sute de oameni au fost văzuţi grăbindu-se în afara oraşelor Constitucion şi Concepcion spre locuri mai înalte, în timp ce militarii îi îndrumau către dealuri şi sirenele sunau în oraşele deja devastate de seismul de 8,8 grade.

Pe de altă parte, Biroul Naţional de Urgenţă din Chile a spus că ultimul seism nu poate genera un tsunami.

Bilanţul seismului din Chile şi a valurilor seismice a ajuns la 795 de morţi, a anunţat marţi preşedintele chilian, relatează AFP. Anterior datele Biroului naţional pentru situaţii de urgenţă (ONEMI) vorbeau despre 723 de morţi şi 19 dispăruţi.

Aproape două milioane de persoane, un chilian din opt, au fost afectate de seimul de 8,8 grade pe scara Richter care a avut loc la finalul săptămânii trecute.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite