Alegerea lui Hillary, primită cu mulţumire şi iritare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aliaţii occidentali ai SUA au salutat decizia preşedintelui ales Barack Obama de a o alege pe fosta sa rivală democratică, senatoarea Hillary Clinton, pentru a conduce viitoarea diplomaţie

Aliaţii occidentali ai SUA au salutat decizia preşedintelui ales Barack Obama de a o alege pe fosta sa rivală democratică, senatoarea Hillary Clinton, pentru a conduce viitoarea diplomaţie americană.

Nu aceeaşi reacţie a avut însă Rusia, care consideră că nominalizarea nu va aduce nimic bun. „Această numire nu inspiră niciun optimism”, a declarat Konstantin Kossacev, şeful Comisiei de Afaceri Externe a Dumei de Stat.

„Doamna Clinton este un partizan ferm al ideilor de dominaţie a Statelor Unite în lume”, susţine Kossacev. „Franţa şi Uniunea Europeană sunt pregătite să lucreze strâns cu doamna Clinton în cadrul unui parteneriat transatlantic reînnoit”, a declarat, pe de altă parte, ministrul francez de Externe, Bernard Kouchner.

La Londra, şeful Foreign Officeului a salutat numirea lui Hillary Clinton, iar la Stockholm, ministrul suedez al Afacerilor Externe, Carl Bildt, s-a declarat convins că aliaţii SUA vor găsi în aceasta „un partener angajat şi competent”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite