Albinoşii din Tanzania sunt ucişi pentru poţiuni magice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Tanzania, albinoşii, persoane care au o carenţă de pigmenţi în piele şi păr, suferă cumplit din cauza discriminării.

De ceva vreme însă, albinoşii au început să trăiască în teroare din cauza zvonurilor potrivit cărora carnea lor are puteri magice.

În ultimii doi ani, în apropierea Lacului Victoria, 50 de persoane care sufereau de albinism au fost ucise din cauza credinţei potrivit căreia din sângele, carnea şi pielea acestora, se pot face poţiuni care aduc bogăţie celor care le consumă, potrivit Mentalzoero.com.

În acea zonă, o femeie în vârstă de 28 de ani, Miriam, a supravieţuit unui atac teribil în urma căruia a rămas fără mâini. Ea a fost agresată în timpul nopţii de un grup de bărbaţi care pur şi simplu, folosind macete, i-ai tăiat ambele braţe. Femeia era însărcinată în trei luni în momentul atacului.

"Liderul avea o torţă, o macetă şi o sticlă. A început să mă taie în bucăţi. I-a spus unuia dintre cei cu care se afla că îi va da braţul meu drept. Am fost măcelărită ca o capră!" a declarat Miriam. După atac, femeia a pierdut sarcina.

În Tanzania există peste 170.000 de albinoşi, mult mai mulţi decât media la nivel mondial. Oamenii de ştiinţă nu cunosc motivul acestei densităţi imense de albinoşi. Credinţa că pielea şi carnea acestor persoane ar avea puteri miraculoase a fost promovată de doctorii vrăjitori din acea zonă.

Membrele, organele sau părul albinoşilor pot fi vândute cu cel puţin 1000 de dolari. Autorităţile au fondat o organizaţie care să încerce să protejeze persoanele albinoase aflate în pericol.

Vezi VIDEO pe Click.

image
image
image
image
image
image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite