Al-Qaeda a ameninţat-o cu moartea pe bunica din Kenya a lui Barack Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bunica vitregă a preşedintelui american, Barack Obama, a fost ameninţată cu moartea de către o filială africană a reţelei teroriste Al-Qaeda, astfel că au fost sporite măsurile de securitate în jurul locuinţei acesteia din Kenya.

Poliţia kenyană a declarat că patrulează în mod permanent, după ce Al Shabaab, filiala Al-Qaeda care operează în Somalia, a ameninţat-o direct pe Sarah Obama, relatează ABC News.

În jurul casei bătrânei a fost sporită securitatea după eliminarea liderului reţelei teroriste Al-Qaeda, Osama bin Laden, în Pakistan. După ameninţările Al Shabaab, numărul de poliţişti care patrulează zona a crescut şi mai mult. Potrivit unui ofiţer, există suficienţi poliţişti "să patruleze în întregul sat".

Printre membrii Al Shabaab, implicată de mai mulţi ani în luptele împotriva Guvernului susţinut de occidentali în Somalia, se află şi Omar Hammami, care a crescut în statul american Alabama.

Cunoscut şi ca Abu Mansur al-Amriki sau "Americanul", Hammami, devenit celebru după compunerea unor piese hip hop pro-jihad şi despre care se credea că a fost ucis, şi-a făcut reapariţia prin lansarea unei melodii rap, în aprilie.

Ameninţarea Al Shabaab este doar una dintre numeroasele ameninţări pe care organizaţiile radicale loiale lui bin Laden le-au lansat după moartea acestuia.

Cea mai importantă ameninţare la adresa Statelor Unite este, după părerea oficialilor americani, cea lansată de Al-Qaeda în Peninsula Arabă (AQPA).

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite