VIDEO Al-Qaeda ameninţă SUA cu noi atacuri, mai dezastruoase decât cele din trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al al-Qaeda, născut în Statele Unite, l-a avertizat, duminică, pe preşedintele Barack Obama că America ar putea fi ţinta unor noi atacuri care ar ucide mai mulţi oameni decât violenţele din trecut.

Într-un mesaj sarcastic, de 24 de minute, Adam Gadahn a transmis condiţiile al-Qaeda pentru pace cu America. Lui Obama i s-a cerut să îşi retragă trupele din Irak şi Afganistan, să pună capăt sprijinului pentru Israel, să oprească intervenţia în afacerile musulmanilor şi să elibereze prizonierii musulmani, relatează Associated Press.

Condiţiile impuse de către al-Qaeda preşedintelui Obama sunt aceleaşi cu cele prezentate şi lui Bush, în 2007.

Gadahn a declarat că, "dacă ar fi să comparăm numărul musulmanilor morţi, cu numărul relativ scăzut al americanilor ucişi de noi până acum, devine limpede că nu am ajuns la un scor echitabil".

"Din acest motiv, s-ar putea ca, data viitoare, să nu mai dăm dovadă de cumpătarea şi de auto-cotrolul la care am apelat până acum", a comentat purtătorul de cuvânt al grupului terorist.

"Refuzul tău de a ne elibera prizonierii, sau neîndeplinirea celorlalte cereri ale noastre, înseamna continuarea luptei noastre împotriva tiraniei tale, până când te vei conforma. Dar asta, numai după pierderi masive şi suferinţe extraordinare pentru poporul american, pe care tu, Barack Hussein Obama, încă le poţi preveni. Aşa că nu mai pierde timpul şi treci la acţiuni serioase", i-a mai transmis Gadahn lui Obama.

În declaraţia lui Gadahn poate fi remarcat tonul batjocoritor cu care l-a descris pe Obama ca fiind un "preşedinte american prefăcut, evaziv şi schimbător, cu un nume musulman".

"Nu mai eşti omul popular care ai fost odată", l-a criticat Gadahn pe Obama, punând scăderea sa în popularitate pe seama intensificării războaielor duse de SUA.  

Gadahn este căutat de FBI încă din 2004, fiind oferită o recompensă de un milion de dolari pentru orice informaţie care duce la capturarea sa. El mai este cunoscut şi sub numele de Azzam al-Amriki.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite