Ahmadinejad: "Sancţiunile propuse împotriva Iranului nu sunt legale. Obama va suferi mai mult"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele iranian Mahmud Ahmadinejad
Preşedintele iranian Mahmud Ahmadinejad

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a catalogat drept ilegale sancţiunile ONU pentru programul său nuclear, şi a subliniat că nu va ceda în faţa unor asemenea presiuni bazate pe "dovezile minciunoase" ale Statelor Unite şi Marii Britanii.

"Problema iraniană s-a transformat într-o mare încercare pentru întreaga lume", a precizat liderul iranian, adăugând că SUA şi Marea Britanie sunt preocupate că Iran construieşte o bombă nucleară, dar acestea sunt simple minciuni, ca toate celelalte.

Ahmadinejad s-a referit la afirmaţiile nefondate ale SUA că regimul lui Saddam Hussein deţinea arme de distrugere în masă, aspect pe care administraţia Bush l-a invocat pentru a justifica războiul din Irak în 2003. Cercetările nu au descoperit nici urmă de arme nucleare sau alte dovezi care să ducă la ideea construirii unui program nuclear.

"Măsurile luate sau care urmează a fi impuse de către Statele Unite şi aliaţii săi din Consiliul de Securitate al ONU nu au validitate legală", crede Ahmadinejad . "Nu cedăm şi nu acceptăm niciun fel de presiune. Şi nu urmăm deciziile ilegale. Credem că prin rezoluţiile contra noastră, Obama va suferi mai mult", a transmis liderul iranian, citat de AP.

Obama a câştigat alegerile plecând de la premiza că va face o "schimbare în acţiunile dure ale administraţiei Bush", a mai spus Ahmadinejad , dar "faptul că are acelaşi comportament, prin sancţiuni împotriva poporului iranian, nu înseamnă decât sfârşitul poziţiei sale".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite