Reuniune internaţională la Abu Dhabi privind situaţia din Afganistan şi Pakistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La reuniunea de la Abu Dhabi vor participa 40 de state
La reuniunea de la Abu Dhabi vor participa 40 de state

Conform declaraţiilor unui responsabil din Emiratele Arabe Unite, reprezentanţi din aproximativ 40 de state se vor întâlni marţi la Abu Dhabi, în vederea examinării situaţiei din Afganistan şi Pakistan, informează AFP.

La reuniune vor mai fi prezenţi miniştrii de externe din Afganistan, Pakistan, Emirate, Iordania şi Qatar, alături de participanţi din 35 de state.

Richard Holbrooke, emisarul american în cele două ţări,declarase săptămâna trecută că reuniunea va fi dedicată dezvoltării economice şi ajutorului umanitar în Pakistan, precum şi eforturilor vizând consolidarea instituţiilor democratice ale acestei ţări.

Grupul de trimişi speciali în Afganistan, ASREPS, care răspunde de coordonarea ajutorului civil, s-a reunit pentru prima dată în aprilie 2009, la Munchen, şi ulterior la Tokio, Trieste, Istanbul, Paris, New York şi Bruxelles. El este coordonat de reprezentantul german şi dispune de un secretariat la Washington. Diplomaţi din fiecare stat membru se întâlnesc de două ori pe lună în SUA, pentru a asigura legătura între două reuniuni ale grupului.

La iniţiativa Franţei, Germaniei şi Marii Britanii, cu sprijinul SUA, la 28 ianuarie, la Londra va avea loc o conferinţă internaţională privind Afganistanul, care va examina modalităţi vizând evoluţia relaţiilor între noul guvern afgan şi comunitatea internaţională.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite