Administraţia Bush, consecvent restanţieră în lupta cu efectul de seră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin angajamentele vagi de la Summitul G8, preşedintele american George W. Bush dovedeşte că lasă rezolvarea problemelor de mediu în seama succesorului său. Pe toată durata celor

Prin angajamentele vagi de la Summitul G8, preşedintele american George W. Bush dovedeşte că lasă rezolvarea problemelor de mediu în seama succesorului său.

Pe toată durata celor două mandate ale administraţiei Bush, SUA au fost rezervate în a se implica în luarea de măsuri prin care să-şi reducă emisiile de CO2, pe motiv că marile poluatoare ale lumii, în special China şi India, nu s-au implicat în efortul colectiv de combatere a poluării.

Revolta unanimă a ecologiştilor

Ecologiştii din SUA sunt la fel de revoltaţi de atitudinea preşedintelui Bush, ca şi cei din întreaga lume. Una dintre cele mai vechi asociaţii de mediu din America, Sierra Club, a criticat faptul că, după ce că SUA n-a semnat Acordul de la Kyoto din 2005, nici la recentul Summit G8 nu a dat satisfacţie militanţilor pentru combaterea încălzirii globale.

Mult mai vehementă, Danielle Fugere, de la Asociaţia ecologică Les Amis de la Terre, a denumit atitudinea preşedintelui american ca fiind ilegală şi imorală.

De altfel, tot ce s-a stabilit la Summit i-a nemulţumit pe ecologişti. Pe lângă Bush, şi ceilalţi lideri participanţi au fost acuzaţi că au luat hotărâri generale fără o defalcare clară şi precisă pe sarcini, pe executanţi şi pe termene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite