Un bărbat a împuşcat mortal patru persoane, în Arizona, după care s-a sinucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a împuşcat mortal miercuri patru persoane, printre care o fetiţă, într-un oraş din sud-vestul Statelor Unite, după care s-a sinucis, potrivit autorităţilor locale, relatează AFP.

"În total sunt cinci victime, credem că atacatorul se numără printre ele", a declarat Dana Berchman, purtătorul de cuvânt al oraşului Gilbert, situat la 40 de kilometri de Phoenix, Arizona.

"În jurul orei locale 13.00 (1.00, ora României) câţiva agenţi au răspuns la un apel de urgenţă fiind semnalate mai multe focuri de armă. Când au ajuns la faţa locului au găsit patru morţi", a adăugat Berchman. "O fetiţă a primit îngrijiri medicale, dar a decedat ulterior", a menţionat aceasta, adăugând că vârsta fetiţei era cuprinsă între 1 şi 3 ani.

Împuşcăturile au avut loc într-un cartier rezidenţial al oraşului, în apropierea unei şcoli. Conform unor martori, citaţi de publicaţia locală AZ Central, poliţia a împrejmuit zona şi le-a cerut localnicilor să rămână în case, notează Mediafax.

În Arizona au avut loc mai multe evenimente de acest gen începând cu anul 2011, dintre care unul în Tucson, în ianuarie 2011. Acel atac s-a soldat cu şase morţi, dintre care o fetiţă în vârstă de nouă ani şi un judecător. În timpul aceluiași incident, un membru al Congresului, Gabrielle Giffords, a fost împuşcată în cap.

Potrivit unor informații furnizate de poliția locală postului Fox News, încă nu se cunoaște motivul. S-ar putea ca în interiorul casei să fi avut loc o răfuială armată.

La o conferință de presă organizată de poliția din Gilbert, un reprezentant a declarat că este vorba de un caz de violență domestică, însă n-a oferit mai multe detalii.

Potrivit autorităților, criminalul avea asupra sa mai multe arme. Poliția a găsit la fața locului două pistoale și o pușcă.

Surse neoficiale spun că atacatorul este un binecunoscut tânăr, susținător al curentului neo-nazist, pe nume Jason Ready. Potrivit paginii sale oficiale de Facebook, Jason Ready, dar și câteva rude și prieteni de-ai lui, au fost omorâți de membrii unui cartel.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite