Peste 153.000 de imigranţi fără medic începând de la 1 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 153.000 de imigranţi aflaţi în Spania în mod ilegal nu vor mai deţine, cu începere de la 1 septembrie, cardul de sănătate ce conferă dreptul de a primi îngrijiri medicale.

De sâmbătă, imigranţii ilegali vor avea dreptul de a primi îngrijiri medicale numai în caz de urgenţă, sarcină ori pentru copiii în vârstă de până la 18 ani. Prin aceasta măsură guvernul de la Madrid speră să economisească în jur de 500 de milioane de euro, potrivit EFE şi Europa Press, citate de Agerpres.

Aceasta este una dintre măsurile guvernului menite a garanta sustenabilitatea sistemului de sănătate publică, afectat de o datorie de 16 miliarde de euro, faţă de care şi-au exprimat nemulţumirea unele Comunităţi autonome spaniole şi numeroşi medici, precum şi partidele de opoziţie.

Numărul străinilor rezidenţi în Spania este de 5.711.040 persoane, potrivit Institutului Naţional de Statistică, însă 459.946 dintre ei nu au permis de rezidenţă.

Majoritatea străinilor aflaţi în situaţie ilegală (306.477) provin din ţări ale Uniunii Europene, fapt pentru care nu au obligaţia de a se înscrie.

Citește mai multe pe adevarul.es!

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite