Socialistul Hollande o ia pe urmele lui Sarkozy şi curtează extrema dreaptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul socialist la preşedinţia Franţei preia o parte din discursul preşedintelui de dreapta: va menţine limitarea imigraţiei economice şi va menţine şi legea ce interzice portul vălului musulman integral.

Candidatul socialist la prezidenţialele franceze, François Hollande, a apreciat vineri drept "indispensabilă" o "limitare a imigraţiei economice" în perioada de criză, adăugând că, în cazul în care va fi ales pe 6 mai, se va adresa Parlamentului pentru a stabili anual nevoia de mână de muncă a economiei franceze, relatează AFP.

"Eu cred că nu va fi niciodată o imigraţie zero, că va exista mereu o imigraţie ilegală. Oare, îi putem reduce nivelul? Aceasta este dezbaterea", a declarat Hollande pentru postul privat de radio RTL.

"Nu sunt de acord cu o limitare a numărului studenţilor străini. Consider că prezenţa în facultăţile noastre a studenţilor străini este o şansă, nu doar pentru studenţii străini, ci şi pentru noi", a continuat el.
"După aceea, există o imigraţie economică, iar în această privinţă, în perioada de criză pe care o cunoaştem, limitarea imigraţiei economice este necesară, indispensabilă", a subliniat Hollande.

"Eu vreau să lupt inclusiv împotriva imigraţiei clandestine pe plan economic. Nu este normal ca un anumit număr de angajatori, în mod cinic, să utilizeze mână de lucru clandestină", a continuat el.

"Iar în ceea ce priveşte imigraţia economică, Parlamentul va stabili în fiecare an cuantumul nevoilor" economiei franceze, a adăugat candidatul socialist la preşedinţia Franţei.
Tabăra lui Nicolas Sarkozy a amplasat imigraţia şi islamul în centrul campaniei sale pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, după ce candidata extremei drepte Marine Le Pen a obţinut în turul întâi un scor important, de 17,9%.

Vălul islamic, menţinut şi de socialişti

Deşi a avut grijă să facă vizite în suburbiile locuite de minorităţi şi în special de magrebieni, Hollande a gpsit cu cale să asigure şi electoratul de dreapta şi a promis că va menţine legea privind purtarea vălului islamic integral,
"Voi menţine, bineînţeles, legea privind (purtarea) burkăi şi voi acţiona pentru a fi aplicată în cel mai bun mod", a declarat Hollande pentru postul RTL.
Textul vizează aproximativ 2.000 de femei musulmane care, potrivit datelor oficiale, poartă, în Franţa, vălul islamic integral - burka sau nikab.

Forţele de ordine nu pot să oblige persoanele recalcitrante să îşi ridice vălul, însă acestea riscă o pedeapsă maximă constând într-o amendă în valoare de 150 de euro şi/sau urmarea unui curs de cetăţenie.
Legea prevede, de asemenea, pedepsirea bărbaţilor care obligă o femeie să poarte vălul islamic, aceştia riscând până la un an de închisoare şi o amendă în valoare de 30.000 de euro. Această pedeapsă poate fi dublată, în cazul în care persoana constrânsă este minoră.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite