De ce a născut o fotografie cu François Hollande polemici în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din profil, într-un TGV, cu stiloul în mână şi ochelarii aşezaţi pe hârtii. Fotografia cu candidatul socialist la prezidenţiale a fost publicată de cotidianul de stânga "Libération".

Până aici, nimic neobişnuit. Însă lumina puternică ce cade pe liderul socialist îi scoate în evidenţă toate defectele ascunse cu atâta grijă în emisiunile TV şi în fotografiile din interviuri : bărbia dublă, pungile de sub ochi, trăsăturile obosite. Văzându-l, te gândeşti imediat la oboseală, scrie Puremedias. Oboseala unui om care de câteva luni bune străbate Franţa în lung şi-n lat, dar care ar vrea să pară la fel de energic ca "hiperactivul" Sarkozy. Fotografia, realizată de Sébastien Calvet, e clar că nu îl avantajează pe candidatul socialist. Stafful de campanie al socialistului tună şi fulgeră. Reacţiile pe reţelele sociale nu îi sunt deloc favorabile lui Hollande.

"Scandal în zona stângii. O fotografie din Libé le prezintă candidatul aşa cum e în mod natural şi aşa le distruge planul de comunicare publică", scrie un militant al partidului rival, UMP. Cu atât mai mult cu cât Hollande a încercat să se prezinte francezilor drept un candidat tânăr şi plin de energie. S-a bronzat, a slăbit câteva kilograme. Totuşi, fotografia nu a fost "furată", ea a fost autorizată, aşa cum a explicat fotoreporterul Libération pe blogul său. Atât el cât şi alţi fotoreporteri au primit acordul lui Hollande pentru a-l fotografia "la treabă". "Treaba mea nu e să îi dau un avantaj. Treaba mea e să descriu o realitate. Să povestesc prin fotografiile mele cum se desfăşoară campania", scrie Sébastien Calvet. Cuvintele sale nu i-au convins pe toţi. Audrey Pulvar se întreabă dacă nu cumva Libération a avut nişte conturi de reglat cu François Hollande.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite