Abia ales, noul preşedinte francez critică Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi la Palatul Elysée s-a schimbat "garda", premierul David Cameron nu va avea o viaţă mai uşoară cu noul preşedinte decât cu Nicolas Sarkozy.

Socialistul François Hollande a avut o poziţie agresivă faţă de premierul britanic conservator David Cameron. Potrivit "Daily Mail", Hollande a afirmat că Marea Britanie tratează Europa "ca o autoservire". Întrebat de site-ul Slate.fr cum va proceda cu şeful guvernului britanic, având în vedere că David Cameron nu a dorit să îl întâlnească înainte de alegeri, Hollande a declarat că va avea doar o scurtă întrevedere cu acesta.
François Hollande, care se declarase "inamicul finanţelor", declarase şi că antipatia sa faţă de centrul financiar al Londrei, City, va deveni şi mai clară. În urmă cu câteva zile, Hollande a criticat obsesia britanică faţă de protejarea centrului financiar de legile europene.

"Haideţi să recunoaştem că britanicii au fost extrem de timizi în privinţa reglementării financiare şi au avut în cap doar să protejeze interesele City-ului. De aici, reticenţa lor faţă de crearea unei taxe financiare pe tranzacţii şi faţă de armonizarea fiscală europeană", spunea Hollande. "La asta se adaugă o relativă indiferenţă faţă de soarta Eurozonei, deoarece Marea Britanie e protejată de speculaţii de vreme ce banca sa centrală poate interveni direct pentru a finanţa datoria", e de părere noul lider de la Elysée.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite