Germania nu mai exclude falimentul Greciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul german nu mai exclude un faliment „organizat" al Greciei pentru a salva moneda euro, a declarat, pentru „Die Welt", Philipp Rosler, ministrul german al Economiei şi vice-cancelar.

Este o schimbare de poziţie cu 180 de grade a cabinetului german, care până acum insista că nu va lăsa în nici un caz Grecia să falimenteze. Mai mulţi politicieni din coaliţia cancelarului Angela Merkel sunt de aceeaşi părere. Atena a provocat iritarea Berlinului.

Ca ultim resort, un faliment organizat al unui stat trebuie sa fie posibil pentru a permite „restabilirea capacităţii de funcţionare a statului respectiv, dacă este necesar prin limitarea de manieră temporară a drepturilor sale suverane", explică şi secretarul general al FDP (liberalii), Christian Linder.

Devine clar, comentează „Die Welt", că grecii nu-şi mai pot rezolva problema datoriei. Ministrul grec al Finanţelor, Evangelos Venizelos, a declarat şi el astăzi că ţara sa va avea nevoie anul acesta de încă două miliarde de euro ca să-şi atingă ţintele financiare. În ciuda eforturilor de a face economii, grecii nu reuşesc să îndeplinească termenii care le-au fost impuşi în cadrul primului pachet de ajutor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite