Există un plan de salvare a Greciei - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională scrie despre planul de salvare a Greciei, reacţiile la adresa ştirei false despre invazia Georgiei şi despre negarea zvonurilor potrivit cărora preşedintele Egiptului ar fi murit. Printre alte subiecte, Israel ignoră Statele Unite în problema colonizării, iar un oficial american avea propria reţea de spionaj în Afganistan şi Pakistan

Există un plan de salvare a Greciei

Miniştrii de finanţe din zona euro au căzut de acord asupra unui mecanism de salvare a Greciei, dacă aceasta va avea nevoie de ajutor  în rezolvarea problemei datoriilor publice. Totuşi, nu au fost făcute publice informaţii referitoare la planul de salvare, cu excepţia faptului că ajutorul bilateral a fost favorizat din punct de vedere al garanţiei de împrumut. Suma necesară pentru un răspuns de urgenţă este estimată la aproximativ 20-25 miliarde euro, potrivit unor surse diplomatice citate de Al Jazeera. Ministrul olandez de finanţe a precizat că, dacă situaţia o cere, vor fi implicate mai multe state, dar orice ajutor va avea condiţii dure, de genul celor aplicate de FMI.

Opoziţia critică dur ştirea falsă de invadare a Georgiei de către trupele ruseşti

Politicienii din opoziţie ai Georgiei au condamnat Guvernul în urma informaţiei trucate potrivit căreia a avut loc o invazie a trupelor ruseşti, iar preşedintele Mihail Saakashvili a fost ucis. Mişcarea Democratică pentru o Georgie Unită a transmis, într-o declaraţie, că obiectivul conducerii din Georgia este clar, şi anume conservarea puterii sale prin crearea unei realităţi virtuale, prin intermediul terorii. "Saakashvili are nevoie de o ameninţare permanentă din partea Rusiei, pentru a rămâne la putere", a declara fostul ministru de externe, citat de AP.

Egipt neagă zvonurile privind decesul preşedintelui

Zvonurile că preşedintele egiptean Hosni Mubarak ar fi murit în timpul unei operaţii la fiere, în Germania, pe 6 martie, au împânzit internetul din Egipt. Zvonurile sunt atât de putenrice, încât bursa egipteană a pierdut şase procente în ultimele două zile, pe fondul preocupării despre sănătatea preşedintelui. Un purtător de cuvânt al ambasadei egiptene la Washington a negat zvonurile, declarând că preşedintele va fi externat în curând din spitalul din Germania, potrivit CBS News. Un comunicat de dezminţire a fost emis şi de echipa medicală germană de la Spitalul Universitar Heidelberg, în care se arăta că Mubarak se recuperează normal.

Israel ignoră Statele Unite în problema colonizării

Planurile Israelului de a construi 1.600 de locuinţe în zona Ramat Shlomo din Ierusalim, au condus la un blocaj în negocierile de pace cu palestinienii şi a atras critici dure din partea Statelor Unite. Cu toate acestea, prim-ministrul israelian Benajmin Netanyahu sfidează Washington şi respinge orice modificări în planul de construire al noilor aşezări din zona Ierusalimului, potrivit Reuters.

Oficial american, avea propria reţea de spionaj în Afganistan şi Pakistan

Un responsabil din Departamentul Apărării, Michael Furlong, a angajat mai mulţi subcontractanţi de la societăţi de securitate private din Afganistan şi Pakistan, pentru a localiza şi ucide militanţi islamişti, dezvăluie New York Times. Informaţiile ajungeau la oficiali din armată, urmând a fi folosite în lovituri în Pakistan şi Afganistan. Unii oficiali americani sunt îngrijoraţi cu privire la posibilitatea ca Furlong să fie la conducerea unei reţele neoficiale de spioni, fără să se ştie cu adevărat cine superviza operaţiunile. Operaţiunile lui Furlong au fost finanţate şi prin deturnarea unor bani de3stinaţi unui program pentru strângerea de informaţii în regiune.










În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite