Parlamentari greci care s-au opus austerităţii, daţi afară din partide

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noile măsuri se referă la tăieri salariale, tăieri de pensii şi reducerea numărului de funcţionari.

Parlamentul Greciei a aprobat luni, în zori, noul pachet de măsuri de austeritate. Din cei 300 de parlamentari, 199 au votat pentru austeritate. Însă 43 de deputaţi - socialişti (PASOK) şi conservatori (Noua Democraţie), ambele parte a noii coaliţii de guvernare, au decis să rupă frontul comun şi au votat împotrivă. Au fost imediat excluşi din partidele din care făceau parte.
Noile măsuri se referă la tăieri salariale, tăieri de pensii şi reducerea numărului de funcţionari. Astfel, politicienii Greciei au fost de acord inclusiv ca salariul minim să fie redus cu 22%, pentru ca ţara să devină mai competitivă.Violenţele de la Atena, unde protestatarii furioşi au dat foc la cafenele, magazine, bănci, cinematografe, s-au extins şi în alte oraşe. Şi la Salonic manifestanţii s-au încins la lupte cu poliţia, dar probleme s-au înregistrat şi în insulele Corfu şi Creta, a relatat televiziunea de stat.
Pachetul de austeritate reprezintă o condiţie pentru ca Grecia să obţină noul împrumut de 130 de miliarde de euro, scrie Reuters.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite