Ambasadorul israelian, convocat de Guvernul britanic pentru discuţii - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre convocarea ambasadorului israelian de către Guvernul britani, discuţiile diplomatice dintre SUA şi Siria sau pregătirea întâlnirii dintre Obama şi Dalai Lama. Printre alte subiecte, americanii reţinuţi în Haiti au fost eliberaţi, iar retragerea trupelor americane din Irak se va face după calendarul stabilit.

Ambasadorul israelian, convocat de Guvernul britanic pentru discuţii. Guvernul britanic a convocat ambasadorul israelian la discuţii pe tema asasinării liderului Hamas la Dubai. Premierul britanic, Gordon Brown a cerut de asemenea o investigaţie în chestiunea paşapoartelor, în care sunt numele a şase persoane britanice, însă cu alte poze, notează BBC. Poliţia din Dubai crede că 11 " egenţi cu paşapoarte europene" l-au omorât pe militantul palestinian Mahmoud al-Mabhouh. Israleienii neagă implicarea Mossad în asasinat.

Discuţii diplomatice între SUA şi Siria. Cel mai important oficial americana care a vizitat Siria în ultimii cinci ani a purtat discuţii miercuri cu preşedintele sirian Bashar Al-Assad, ca parte a efortului făcut de Statele Unite ale Americii de a grabi relaţiile cu Siria, o ţară considerată vitală pentru pacea în regiune. William J. Burns, oficialul american aflat în Siria, a declarat că a discutat cu preşedintele sirian despre lucrurile asupra cărora nu sunt de acord, dar "am găsit şi chestiuni comuni pe care putem contrui" relaţiile, scrie The New York Times. Întâlnirea diplomatică a avut loc la o zi după decizia preşedintului Barack Obama de a numi un amdasador în Siria.

Artificii la întâlnirea Obama - Dalai Lama. Tibetanii care locuiesc lângă locul în care s-a născut Dalai Lama, în nordul Chinei, au întâmpinat întâlnirea dintre preşedintele american şi liderul spiritual tibetan cu un spectacol de artificii, scrie Reuters. Călugării budişti din Tongren spun că sărbătoresc întâlnirea de la Washington, are se va desfăşura deşi Beijingul a avertizat că acest lucru dăunează relaţiilor diplomatice dinte SUA şi China. Între cele două ţări deja există probleme de ordin diplomati în urma din cauza deciziei Wasinghtonului de a vinde arme Taiwanului în valoare de 6,4 miliarde de dolari.

Americanii reţinuţi în Haiti au fost eliberaţi.
Opt din cei zece micionari americani reţinuţi în Port-Au-Prince au fost eliberaţi. Americanii au fost arestaţi pe 29 ianuarie la graniţa cu Republica Dominicană. Aceştia erau însoţiţi de 33 de minori, rămaşi orfani în urma cutremurului, pentru care nu aveau documente în regulă. Haitienii i-au acuzat de rapire de minori şi conspiraţie, potrivit The Wall Street Journal. Misionarii susţin că nu doreau să facă trafic cu copii, vroiau doar să îi transporte într-un orfelinat.

Retragerea trupelor americane din Irak se va face după calendarul stabilit.
Retragerea trupelor americane din Irak se va derula după calendarul stabilit, indiferent care va fi rezultatul alegerilor legislative care vor veni şi care ar putea duce la o lungă şi dificilă tranziţie la putere, a declarat miercuri ambasadorul american în Irak, Christopher Hill, citat de AFP. "Totul este conform calendarului prevăzut în ceea ce priveşte diminuarea contingentului nostru la circa 50.000 de soldaţi până la sfârşitul lui august", a declarat Hill presei cu prilejul unei vizite la Washington.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite