Poliţia dispersează o manifestaţie a opoziţiei în Georgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de oameni s-au adunat pentru a şasea zi consecutiv în faţa Parlamentului gerogian şi au cerut demisia preşedintelui Mihail Saakaşvili.

Scutierii au dispersat, joi dimineaţa, la Tbilisi manifestanţii care cereau plecarea preşedintelui georgian Mihail Saakaşvili şi care ameninţau să împiedice o defilare militară prevăzută pentru joi, cu ocazia sărbătoririi independenţei ţării, relatează AFP.

Un poliţist a fost ucis în momentul în care o maşină la bordul căreia s-ar fi aflat un manifestant l-a lovit, a declarat Ministerul de Interne, scrie Mediafax.
Forţele de ordine care au intervenit după miezul nopţii au folosit tunuri de apă şi au tras cu gloanţe de cauciuc.

Câteva mii de persoane au mărşăluit miercuri către Parlament, purtând pancarte care îl acuză pe Saakaşvili de autoritarism.

Circa 6.000 de persoane au răspuns apelului opoziţiei în prima zi de proteste, sâmbătă, dar luni şi marţi au mai rămas doar câteva sute.

Saakaşvili, un prooccidental, a preluat puterea în 2003, după o mobilizare paşnică, denumită "revoluţia trandafirului". Regimul său nu a fost practic niciodată îngrijorat din cauza opoziţiei, care a încercat de mai multe ori să îl determine să plece.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite